IERiGŻ: produkcja mięsa drobiowego wzrośnie o 8,5 proc. w 2019 r.

29 maja 2019, 16:56 | Aktualizacja: 29.05.2019, 17:29
Źródło:PAP
Produkcja mięsa drobiowego zwiększy się w roku 2019 o 8,5 proc. do ok. 3,2 mln ton - przewiduje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ). W pierwszym kwartale tego roku produkcja mięsa drobiowego była o ok. 7 proc. większa niż rok wcześniej.
wróć do artykułu

Polub Forsal.pl

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Polecamy

Wiadomości branżowe

Tylko na Forsal.pl

Infografiki, wykresy, mapy

Opinie

Najnowsze galerie>>

wszystkie »

Finansopedia forsal.pl

popularnenajnowsze