W Polsce trwa gastronomiczny boom. Pomagają dobra koniunktura i wolne niedziele [INFOGRAFIKA]

autor tekstu:Patrycja Otto  Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
27 listopada 2019 godz: 11:03 | Aktualizacja: 2019-11-27 11:05:07.50932+01Powrót do artykułu »

Wolne od handlu niedziele sprawiły, że Polacy zaczęli więcej chodzić do restauracji. Obecnie odwiedzają je średnio cztery razy na miesiąc. Rosną także wydatki na jedzenie poza domem. Dziś w lokalach zostawiamy średnio 130 zł miesięcznie, czyli o 24 zł więcej niż przed rokiem.

  • « wstecz
  • dalej »
1/1
Gastronomia
mniejsze zdjęciazobacz miniaturyźródło: Dziennik Gazeta Prawna
Gastronomia
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
statystyki

Komentarze (2)

  • xx(2019-11-27 14:53) Zgłoś naruszenie 10

    Ludzie chodzą do restauracji - bo ich stać. A nie dlatego, że niedziela jest wolna od handlu. Ciekawsze byłoby, gdyby przeanalizować ile średnio wydają w "restauracji". Bo średnie 130 PLN to może być 2 x 65 - na dwa rodzinne wyjścia do fastfooda, albo 10 x 13 PLN na lunch co drugi dzień.

    Odpowiedz
  • Terminator(2019-11-27 15:54) Zgłoś naruszenie 10

    Jest tak bo sytuacja ekonomiczna za PiS dla wielu ludzi jest lepsza i się nadal szybko poprawia!!! Wyższa pensja minimalna o ok. 15% oraz wyższa pensja przeciętna o ok. 8% w 2020r. i inne dodatkowe świadczenia zbliżą nas jeszcze bardziej do średniej unijnej!!! Zobaczycie!!! LooooooooooooooooooooL.

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Polecamy

Wiadomości branżowe

wszystkie »

Finansopedia forsal.pl

popularnenajnowsze