Efekt kontroli żywności w szpitalach nie zaskakuje. Posiłki są niskiej jakości, niezbilansowane

autor tekstu:Źródło:PAP
13 kwietnia 2018 godz: 09:11 | Aktualizacja: 2018-04-13 09:31:31.270206+02Powrót do artykułu »

Posiłki przygotowywane z surowców niskiej jakości, o niewłaściwych wartościach odżywczych - tak wygląda żywienie pacjentów w większości szpitali skontrolowanych przez NIK. Średni, dzienny koszt żywienia w szpitalach, w latach 2015-2017, wynosił od 9,55 zł do 17,99.

  • « wstecz
  • dalej »
1/1
szpital
mniejsze zdjęciazobacz miniaturyźródło: ShutterStock
szpital
statystyki

Komentarze (2)

  • chory(2018-04-13 13:04) Zgłoś naruszenie 10

    ciekawe co by mi dali jesc jak nie toleruje glutenu i nabialu, warzywa i owoce sa drogie, ryby i miesa co lepsze tez, pewnie zdechlbym z glodu w szpitalu

    Odpowiedz
  • asdf(2018-04-13 18:40) Zgłoś naruszenie 10

    Podają jedzenie które wręcz szkodzi zdrowiu i lekarstwa które mają leczyć. Bareja miałby materiał na film jak nie dwa a przecież mamy 2018 rok i powinno być odwrotnie

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Polecamy

Wiadomości branżowe

wszystkie »

Finansopedia forsal.pl

popularnenajnowsze