Warszawa, 02.03.2017 (ISBnews) - Grzegorz Ochędzan złożył rezygnację ze stanowiska członka zarządu - dyrektora finansowego AB w dniu 1 marca br.. Rezygnacja została złożona ze skutkiem na dzień 7 marca 2017 roku, podała spółka.
"Zarząd AB z siedzibą w Magnicach informuje, że dnia 1 marca 2017 roku Pan Grzegorz Ochędzan złożył rezygnację z funkcji członka zarządu emitenta. Rezygnacja została złożona ze skutkiem na dzień 7 marca 2017 roku. Pan Grzegorz Ochędzan pełnił funkcję członka zarządu - dyrektora finansowego." - czytamy w komunikacie.
Powodem rezygnacji wskazanej przez Ochędzana jest otrzymanie propozycji podjęcia pracy na nowym polu działalności zawodowej, podano także.
Grupa AB jest czołowym europejskim dystrybutorem. Prowadzi działalność w Polsce, Czechach i na Słowacji, sprzedając produkty największych światowych producentów nowoczesnych technologii do ponad 16,5 tys. partnerów handlowych. AB S.A. jest spółką notowaną na rynku głównym GPW od 2006 roku.
(ISBnews)