"8 lutego 2013 r. pan Timothy Mark Roberts pełniący funkcję Prezesa Zarządu Spółki złożył rezygnację ze skutkiem na dzień 8 lutego 2013 r. Jako powód rezygnacji Pan Timothy Mark Roberts podał swoje obawy co niezdolności spółki do utrzymania wartości swoich aktywów przy obecnej działalności oraz brak postępów w procesie sprzedaży spółki odpowiedniemu inwestorowi, co znajduje się poza wpływem i kontrolą pana Robertsa" - głosi komunikat.

Na początku stycznia br. Sąd Rejonowy w Warszawie, na wniosek Banku Millennium, ogłosił upadłość likwidacyjną Euromark Polska.

Euromark Polska, właściciel marek Campus i Alpinus miał 45,51 mln zł skonsolidowanej straty netto z działalności kontynuowanej w roku obrotowym 2011/2012 (1 września 2011 r. - 31 sierpnia 2012 r.) wobec 0,28 mln zł zysku rok wcześniej. Skonsolidowane przychody z działalności kontynuowanej wyniosły 92,47 mln zł wobec 109,20 mln zł rok wcześniej.