Przemyślana decyzja

"Moja dzisiejsza decyzja jest starannie przemyślana. Jestem przekonany, że firma jest dzisiaj mocniejsza niż kiedykolwiek, ma wielki potencjał i świetną strategię. Jest też do tej zmiany doskonale przygotowana. Transformacja, którą CD Projekt przeszedł w ostatnich latach, sukcesy 'Cyberpunk 2077: Widmo wolności' oraz podstawowej gry w wersji 2.0, pozwalają mi ze spokojem planować kolejny krok zawodowy i przekazanie sterów w nowe, ale w pełni sprawdzone i zaufane ręce" - napisał Kiciński w liście do akcjonariuszy.

Zmiany wewnętrzne w CD Projekt

Ponadto, w związku z ww. decyzją zarząd spółki zdecydował, że od 1 stycznia 2024 roku dojdzie do zmiany wewnętrznego podziału kompetencji w zakresie poszczególnych obszarów działalności spółki pomiędzy członków zarządu, a co się z tym wiąże - do następujących zmian w zakresie ról i określeń funkcyjnych członków zarządu:

- Adam Kiciński pełnić będzie rolę Chief Strategy Officer (CSO);

- rolę Chief Executive Officer (CEO) pełnić będą łącznie: Adam Badowski, pełniący aktualnie rolę Chief Creative Officer, od 20 lat związany ze spółką oraz Michał Nowakowski, pełniący aktualnie rolę Chief Commercial Officer, związany ze spółką od 18 lat, wynika z materiału.

Adam Badowski i Michał Nowakowski będą posługiwać się tym samym określeniem Joint Chief Executive Officer (Joint CEO), zaznaczono.

W skład grupy CD Projekt wchodzą: CD Projekt RED - deweloper gier wideo z gatunku RPG i GOG - globalna platforma cyfrowej dystrybucji gier. Sztandarową grą wydawnictwa jest seria "Wiedźmin" oraz najnowsza superprodukcja "Cyberpunk 2077".

(ISBnews)