Efekt kontroli żywności w szpitalach nie zaskakuje. Posiłki są niskiej jakości, niezbilansowane

13 kwietnia 2018, 09:11 | Aktualizacja: 13.04.2018, 09:31
Źródło:PAP
szpital

szpitalźródło: ShutterStock

Posiłki przygotowywane z surowców niskiej jakości, o niewłaściwych wartościach odżywczych - tak wygląda żywienie pacjentów w większości szpitali skontrolowanych przez NIK. Średni, dzienny koszt żywienia w szpitalach, w latach 2015-2017, wynosił od 9,55 zł do 17,99.

wróć do artykułu

Polub Forsal.pl

Reklama

Komentarze (2)

  • chory(2018-04-13 13:04) Zgłoś naruszenie 10

    ciekawe co by mi dali jesc jak nie toleruje glutenu i nabialu, warzywa i owoce sa drogie, ryby i miesa co lepsze tez, pewnie zdechlbym z glodu w szpitalu

    Odpowiedz
  • asdf(2018-04-13 18:40) Zgłoś naruszenie 10

    Podają jedzenie które wręcz szkodzi zdrowiu i lekarstwa które mają leczyć. Bareja miałby materiał na film jak nie dwa a przecież mamy 2018 rok i powinno być odwrotnie

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Polecamy

Wiadomości branżowe

Tylko na Forsal.pl

Infografiki, wykresy, mapy

Opinie

Najnowsze galerie>>

wszystkie »

Finansopedia forsal.pl

popularnenajnowsze