W Polsce trwa gastronomiczny boom. Pomagają dobra koniunktura i wolne niedziele [INFOGRAFIKA]

27 listopada 2019, 11:03 | Aktualizacja: 27.11.2019, 11:05
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Gastronomia

Gastronomiaźródło: Dziennik Gazeta Prawna

Wolne od handlu niedziele sprawiły, że Polacy zaczęli więcej chodzić do restauracji. Obecnie odwiedzają je średnio cztery razy na miesiąc. Rosną także wydatki na jedzenie poza domem. Dziś w lokalach zostawiamy średnio 130 zł miesięcznie, czyli o 24 zł więcej niż przed rokiem.

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Polub Forsal.pl

Reklama

Komentarze (2)

  • xx(2019-11-27 14:53) Zgłoś naruszenie 10

    Ludzie chodzą do restauracji - bo ich stać. A nie dlatego, że niedziela jest wolna od handlu. Ciekawsze byłoby, gdyby przeanalizować ile średnio wydają w "restauracji". Bo średnie 130 PLN to może być 2 x 65 - na dwa rodzinne wyjścia do fastfooda, albo 10 x 13 PLN na lunch co drugi dzień.

    Odpowiedz
  • Terminator(2019-11-27 15:54) Zgłoś naruszenie 10

    Jest tak bo sytuacja ekonomiczna za PiS dla wielu ludzi jest lepsza i się nadal szybko poprawia!!! Wyższa pensja minimalna o ok. 15% oraz wyższa pensja przeciętna o ok. 8% w 2020r. i inne dodatkowe świadczenia zbliżą nas jeszcze bardziej do średniej unijnej!!! Zobaczycie!!! LooooooooooooooooooooL.

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Polecamy

Wiadomości branżowe

Tylko na Forsal.pl

Infografiki, wykresy, mapy

Opinie

Najnowsze galerie>>

wszystkie »

Finansopedia forsal.pl

popularnenajnowsze